Elma, üzüm vb.yumuşak
çekirdeklilerde karaleke ve ateş yanıklığı,
kayısı, kiraz ve badem gibi sert
çekirdeklilerde bakteriyel kanser, yaprak delen,dalyanıklığı
,eriklerde cep hastalığı,şeftalide
yaprak kıvrıklığı,kök çürüklüğü vb.
Ayrıca: Sonbaharda kışa dayanıklılığı artırmak
için
,İlkbaharda uyanmayı
geciktirmek için sigorta ilaçlaması yapılır.
YUKARIDAKİ MEYVELER DIŞINDA
ASMALAR GÜLLER,CEVİZLER VE BİRÇOK AĞACA YUKARIDA SAYDIĞIMIZ HASTALIKLARA
ÖNLEYİCİ ETKİSİ VARDIR.SON YILLARDA İLKBAHAR GEÇ DONLARI BİTKİLERİN PEK ÇOK
ÇİÇEĞİNİ DÖKMESİNE NEDEN OLMAKTADIR.
BORDO BULAMACı İLE İLAÇLAMA AĞACIN ÇİÇEK AÇMASINI 3-8 GÜN KADAR GECİKTİRİLEBİLİR.TABİKİ DOĞRU ZAMANLARDA YAPARSAK.BİTKİNİN UYANMASINDAN ÖNCE SON BORDO BULAMACINI ATMIŞ OLMALIYIZ.
BORDO BULAMACI UYGULAYANLARIN
UYGULAMAYANLARA GÖRE DAHA ÇOK ÜRÜN HASAT ETTİĞİ MEYVELERDE GÖZLENMİŞ.AYRICA
GÜLLEREDE UYGULANMAKTADIR.UYGULANAN GÜLLER DAHA HOŞ GÖRÜNÜMDE OLMAKTADIR.KASIM VE MART ARASINDA YILDA 3 SEFER UYGULAMAK ÖNERİLMEKTEDİR.TABİ UYGULAMA ZAMANLARI YERE,İLE,YÖREYE,YÖNEYE,RAKIMA,RÜZGARA,TOPRAĞA GÖRE DEĞİŞEBİLMEKTEDİR.UYGUN OLAN ZAMANI AĞAÇ YAPRAĞINI DÖKÜNCE BAŞLAR.AĞAÇ UYANANA YANİ TOMURCUKLANMA ZAMANI BİTER..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder