FİDAN
ÜRETİMİ VE AŞILAMA TEKNİKLERİ
Eğer bir
bahçede meyve tohumdan gelişmişse çok dallanir.generatif gelişir.hastalıklara
dayanımı fazla olur ancak ürün hem kalitesiz olur.hemde her sene aşırı budama
ister.bazende ürün hiç olmaz bizde hem ürünü beğenmeyip hemde kalite artırmak istersek aşılama
yaparız.genelde fidancılıkta aşılama yıllık sürgünlere yeni köklenmiş dallara yapılarak
kaliteli ürünler elde ederiz.
AŞILAMA:KALEM VE ANACIN BİRBİRİNE TEMAS EDEREK KABUK BÖLGELERİNDE KAYNAMASI KAMBİYUM OLUŞTUMASIDIR.
AĞAÇLARIN
AŞILANMASI TEKNİKLERİ
1:KALEM
AŞILARI
2:GÖZ
AŞILARI
A:YARMA AŞI
B:KAKMA AŞI
E:DİĞER AŞILAR;YONGA AŞI ,KENAR AŞI çoban aşısı
GÖZ AŞILARI göz aşıları yapıldıkları zamana ve şekle göre
ayrılır
A:Yama aşısı
B:durgun göz aşıları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder