C
vitamini ve flovanoid denilen antioksidan deposudur. Kansızlığa iyi gelir. Kalp
ve atardamarları korur. Kolesterol düşürücüdür. Bağışıklık sistemini
güçlendirir.her meyvenin kendine özgü faydaları vardır.sağlıklı bir yaşam için
meyveleri düzenli bir şekilde tüketmeliyiz.
Mandalina:
C ve A
vitamini ile potasyum yönünden zengindir. Hastalıklara karşı vücudun direncini
arttırır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Damar sertliğine faydası
vardır. Güçlü bir antioksidandır.
Folik
asit, potasyum ve C vitamini kaynağıdır. Hücre yenilenmesinde ve büyümesinde
etkilidir. Güçlü antioksidandır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Damar
sertliğine faydası vardır.
Kivi:
C vitamini
deposudur. Yaşlanmayı geciktirir. Güçlü antioksidandır. Alerjiye karşı
bağışıklığı arttırır.
Çilek:
A, C ve
E vitamini ile folik asitten zengindir. Kas ve eklem ağrılarında faydalıdır.
Cilde iyi gelir. İdrar sökücüdür.
Yeşil biber:
C
vitamini yönünden çok zengindir. Güçlü bir antioksidandır.
Limon:
Yüksek
oranda C vitamini içerir. İskorbüt hastalığına iyi gelir. Güçlü antioksidandır.
İdrar sökücüdür. İdrar yolları iltihabında faydalıdır.
Maydanoz:
Çok
yüksek oranda C vitamini içerir. Ayrıca folik asit, A ve E vitamini yönünden
zengindir. Büyüme, kemik ve diş sağlığı gelişiminde etkindir.
PORTAKAL: C vitamini, Potasyum. Bioflavin ve Folik Asit
içerir. Vücut direncini artırır, kalbi korur, soğuk algınlıkları, grip,
incinme, ezik, çürük, öksürük gibi ELMA: B3,
Pektin, Potasyum ve Lif içerir. Yüksek tansiyonu, kolestrolu düşürür, baş
ağrısına iyi gelir, uykusuluğa, yorgunluğa, kabızlığa iyi gelir, kan şekerini
kontrol altına alır, romatizmaya iyi gelir.
ŞEFTALİ: C, A, B3 Vitaminleri, Potasyum, Folik Asit içerir.
İdrar söktürücüdür, kalp ve kansere karşı korur, idrar söktürücüdür.
KAYISI: A, B3 Vitamini, Potasyum, Kalsiyum,
Betakaroten içerir. Kansızlığa, cilde, saça iyi gelir, kalp hastalıklarını ve
kanseri önlemeye yardımcı olur, Kemik erimesine, uykusuzluğa ve katarakta iyi
gelir, kan yapıcıdır.
MUZ: A Vitamini, Potasyum içerir. Yüksek tansiyonu önler,
Yorgunluğa, ishale iyi gelir, kalbe ve kalp sistemine yararlıdır.
GREYFURT: A, C Vitamini, Potasyum, Folik Asit içerir.
Soğuk algınlığına iyi gelir, tansiyonu dengeler, idrar söktürücüdür, kan
dolaşımını hızlandırır, sindirimi uyarır, mide ve pankreas kanserine yakalanma
riskini azaltır.
VİŞNE: A Vitamini, Potasyum içerir. Az kalorilidir, ateş
düşürür, idrar söktürücüdür.
ANANAS: A, C Vitamini, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum ve
Fosfor içerir. Sindirimi kolaylaştırır, yaraların hızlı iyileşmesini sağlar,
bakteri ve parazitlerle savaşır.
ÇİLEK: Demir, Lif, Potasyum, C ve B3 Vitamini, Folik
Asit içerir. Sakinleştirici etkisi vardır, cilde iyi gelir, çocuk felci ve ağız
yaralarına yol açan bakterileri ile savaşır, yüksek ateşi düşürür, kansere
yakalanma riskini azaltır, mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
KAYISI
: Bu meyve vitamin ve minerallerden zengin olduğundan zihni ve bedenî
yorgunluk; kansızlık ve hastalıkların iyileşme zamanlarında bolca içilmelidir.
KİRAZ: Kiraz vücuttan toksinleri atar, kaybolan
mineralleri yerine kor. Damar sertliği olanlar, fasal iltihaplarına karşı kor,
şişmanlar, kabız olanlar yaşlılar günde bir kolo kiraz suyu içmelidir.
ÇİLEK: Çilek vücudu mineralize eder, vücuttan ürik
asidi çıkarttığı için romatizmalılar, bu meyvenin yenilir.. Çilek suyu
karaciğerin çalışmasını uyarır, sinir sistemini düzenler, damar sertliği
olanlara tavsiye edilir.
ŞEFTALİ: Şeftali idari söktürücüdür ve hazmı
kolaylaştırır.
ARMUT: Armut idrar söktürür, toksinleri ve ürik asidi
vücuttan atar. Vücudu mineralize ettiği için kansızlara, veremlilere ve beyin
yorgunluğu olanlara iyi gelir.
ELMA: elma sinir ve kasları kuvvetlendirir, toksinleri
atar. Bağırsak antiseptiğidir, kabız kalanlara çok yemeleri tavsiye edilir.
Elma yalnız başına yenilebileceği gibi havuç ve diğer meyve lerlede
yenilebilinir.
İNCİR:İNCİRİN
FAYDALARI:
1:İNCİR
POSASININ ŞEKERİN DENGELENMESİNDE
2.BAĞIRSAKLARDAKİ
TOKSİK MADDELERİN ATILMASINDA
3:AĞIZ
KOKUSUNA İYİ GELDİĞİ
4.KARACİĞERE
İYİ GELDİĞİ
5:İÇİNDEKİ
BENZALDEHİTDEN DOLAYI KANSERE KARŞI KORUYUCU OLDUĞU
6.SÜREKLİ
RAHATSIZ EDİCİ ÖKSÜRÜĞE İYİ GELDİĞİ
7:HAM,LE
KADINLARDA SÜT ARTIRICI OLDUĞU
ZEYTİN FAYDALARI:
1:BİTKİSEL YAĞLARA GÖRE ZEYTİN YAĞINDAKİ KOLESTEROL DAHA DÜŞÜKTÜR.KALP VE
DAMAR HASTALIKLARINA DOLAYISIYLA İYİ GELİR.
2:A,D,E,K VİTAMİNLERİNCE ZENGİNDİR.
3.SAÇLARIN DÖKÜLMESİNİ AZALTIR.
4:ZEYTİNYAĞI MÜSHİL ETKİSİ GÖSTERİR.KABIZLIĞA İYİ GELİR.
5.MİDEYİ ÜLSERE KARŞI KORUR,
ÜZÜMÜN
FAYDALARI:
1:VÜCUDA ZİNDELİK VERİR.
2:İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR.
3:KAN YAPIMINDA ROL
OYNAR.ÖZELLİKLE KURU ÜZÜM KAN YAPIMINDA FAYDALIDIR.
NARIN FAYDALARI
MİDE VE BAĞIRSAKLARDAKİ FAYDALI MİKROORGANİZMAYI ARTIRARAK MİDE ÇEPERLERİNİ
KUVVETLENDİRİR.
KALBE KUVVET VERİR.
HAMİLE VE ÇOCUKLAR FAZLA KULLANMAMALIDIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder